Viering 25 jaar Centraal Labo Haasrode

Vandaag vieren we het 25 jarig bestaan van het labo in Haasrode. Het programma was tot laatste minuut een beetje geheim gehouden, dus best spannend wat ons te wachten staat.

In de voormiddag is er een kennismakingssessie gepland waarbij we in kleine groepjes bij mekaar op bezoek gaan. We geven een korte uitleg over wat we eigenlijk allemaal doen in het lab. Klinkt wat raar dat we van mekaars werk niet 100 % op de hoogte zijn, maar de laatste jaren zijn er dermate veel nieuwe technieken, hoogtechnologische toestellen en applicaties bijgekomen, dat het moeilijk is om een overzicht op alles te blijven houden. Zo’n buurt-verkenningsbezoekje is dus zeer welkom en boeiend voor iedereen.

Nadien trekken we onze labojas uit en warme jas aan en gaan op wandel in het Researchpark Haasrode, want de Colruyt Academy ligt maar op een boogscheut van het labo.

Joepie !!! We gaan samen een workshop pizza’s bakken volgen. Lekker kliederen met bloem afwegen, gist, zout, olie en water toevoegen. Geen gedoe met keukenrobots hier. Alle deegjes zullen met de hand gekneed moeten worden. Dat is pas hard labeur, maar wel dikke FUN !

Dan terug naar het lab, maagje meer dan vol, van al die lekkere pizza’s. Nu zijn we klaar voor de Labo-Gouden-Brabo-Quiz. Presentator Walter (eigenlijk Toon) en bevallige assistente Aurore (eigenlijk Louise). Ik ga het zeggen Walter…. eeeuuugh Toon. Het blijkt een wedstrijd te worden in het snelst de antwoorden via Whatsapp door te sturen. Alles komt live op het grote scherm. Sommige collega’s hebben écht wel een voordeel met hun getrainde social-media duimpjes 😂.

Nog niet genoeg gefeest? Ah, dan gaan we nadien nog naar de kerstmarkt in Leuven. Ondanks de pizza indigestie hebben sommige collega’s nog een klein hongertje 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.