Speciaal naar UZ Gasthuisberg voor vaccin gele koorts


Beetje vroeger gestopt met werken vandaag, want ziekenhuis Gasthuisberg heeft een wachtlijst voor reisvaccinaties. Ik moet er al om 16:30 zijn, dus dat is haasten vanuit het labo in Haasrode.
Het Gele koorts vaccin mag enkel via erkende reisvaccinatiecentra zoals UZ Leuven toegediend worden.

Oef, net op tijd parking gevonden, me ingeschreven aan het onthaal met mijn ID kaart, bonnetje met unit en kleurcode pijltjes zelf afgeprint en dan op zoek naar de juiste wachtkamer.

Uiteindelijk heb ik nog bijna een uur moeten wachten in de bijna lege wachtzaal (heb ik mij daarvoor zo moeten haasten?) … om dan nog eerst een consultatie met een arts van het vaccinatieteam te overleggen welke inentingen ik allemaal “zou kunnen nodig hebben”. Ik laat dan al mijn voorschriften zien die ik van mijn huisarts gekregen had voor mijn vaccins.

Even wachten mijnheer, dit moet ik even overleggen met de professor. 10 min. later : ja, toch best dat u vandaag ook het rabiës vaccin laat zetten, samen met die tegen gele koorts. Een 2e rabiës spuit krijgt u dan wel bij de huisarts. Tof, nog één extra !

Kunnen we dan nu beginnen? Denk ik dan. Ah, hier is uw gele boekje en de spuitjes en naalden. Dus voor de inentingen zélf moet u terug naar de wachtzaal, totdat uw foto nog eens op het scherm komt. Pppppfffff ….weer wachten.

Dan is het zover, een verpleegster neemt me mee naar één van die gloednieuw, blinkende boxen. Op 5 minuten is het geregeld. Hop, in elke arm één. Ok, tot ziens, daaaaaag.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.