Wandeling Ninglinspo-Chefna in de buurt van Aywaille met de wandelvrienden

Op avontuur vandaag : nog eens op stap mijn toffe Waalse wandelvrienden. Ze denken dat ik dit doe om hun een plezier te doen en om de groep wat groter te maken 😉 Maar eigenlijk is dit om mijn conditie een beetje aan te scherpen en eveneens mijn praktijkkennis van het Frans te oefenen. Wat ik zeker ga kunnen gebruiken in Benin.

Zou die camera van mijn collega Bart écht wel waterdicht zijn? Geen idee, rap eens proberen. Oeps, die rotsen zijn superglad -> 2 keer uitgegleden + 1 keer ervaren dat er in het beekje lekker, maar héél fris water stroomt 😉 : resultaat = een paar mooie blauwe plekken en een natte poep !

De wandeling is een pareltje, want het parcours volgt de enige officiële bergrivier (Ninglinspo) in België. In de droge zomer ook wel leuk, maar minder boeiend, want het beekje gaat dan niet veel waterspektakel en -plezier opleveren. Nu in de herfst is het rijkelijk voorzien van vers, sprankelend bronwater, lekker fris.

Na de wandeling en cafébezoek, verkoop ik nog wat Benin-Biscuits koekjes aan de wandelbende -> Voila, ook weer extra centjes voor PROTOS ! Merci mes amis !


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.