Wereldmarkt van GROS Landen in domein ’t Park

Plan A : Dan de dag van de wereldmarkt zelf. We mogen een half uurtje op voorhand binnen om nog de laatste hand te leggen aan de stand en klaarmaken van de dingen die je wenst te verkopen. Nu, de andere deelnemers (11.11.11, Damiaanactie, Oxfam Wereldwinkel, Rode Kruis, Broederlijk delen,  Missiewerken Waasmont, Palestina Solidariteit, ….) hebben meestal hun stand volledig kunnen klaarmaken daags voordien. 

Ik heb echter nog zo’n 40 liter soep op te warmen, zonder ze te laten aanbranden natuurlijk. Dat gaat continu roeren worden 😉 Het is dan ook redelijk nipt want er beginnen stilaan al wat bezoekers binnen te stromen. Wil ook weer lukken dat leerlingen van een school in de buurt opdracht hebben gekregen om een paar standen uit te pikken en te onderwerpen aan een kruisverhoor.

Een soort enquête om één of ander schoolwerkje mee te vormen. Tof, ik zit midden nog in de verhuis van soepketels, emmers met soep, verlengkabels, zekeringen die om de haverklap springen, …. Eeeeuugh, effe geduld aub. Ik ben hier een beetje bezig eigenlijk… Ondertussen komen er ook potentiële kopers van soep voorbij gewandeld, van de ene stand naar de andere. Meestal gewoon van op afstand voorbij wandelend. OK, dit gaat hier niet zo vlot lopen als gedacht. Dit gaat niet veel €’s opbrengen en erger nog… ik ga overblijven met 40 liter pompoensoep !!!

Ik pak mijn Benin flyers en kom vanachter mijn soepketelstand uit en ga de zaal in, de bezoekers tegemoet en vraag hun of ze de NGO PROTOS kennen, en of ze deze zomer volledig zonder drinkwater gezeten hebben, en of ze beseffen dat vrouwen en kinderen in Benin 8 km moeten sleuren met 10 Liter bidons water?              

En dit elke dag !!!

OK, dit heeft meer effect. Mensen komen wat korter bij de stand en luisteren geïnteresseerd naar de boodschap, kijken ook meer naar de uitleg op de PROTOS posters. Soms zijn ze ook bereid van een bekertje lekker ruikende pompoen-tomaat soep te kopen, maar meestal is het antwoord dat ze pas taart en koffie ophebben hier in de zaal, dus geen zin meer in soep. Damn, businessplan beetje om zeep ! 

Ondertussen speelt de ingehuurde zigeunerband Piroska trio vrolijk verder met viool / contrabas en harmonica. Tot hun repertoire behoren Russische folklore / Weense wals / Argentijnse tango / Nederlandstalige meezingers / Hongaarse zigeunermuziek / Frans chanson / jazz, musical / operette / evergreens … beetje vanalles eigenlijk. Klik hieronder om in de sfeer te komen 😉

Weense Wals door Piroska trio

OK, plan B dan maar : ik schakel over op verkoop van 1 liter potten, gevuld met de soep. Dit verkoopt veel beter. Bezoekers kunnen dan thuis genieten en nemen ineens een groter volume af. Dat gaat al een stuk vlotter in de verkoop, gelukkig.

HELP !!! soeppotten op -> hulplijn ingeschakeld (Ruth en Lisa : 2 nichtjes van mij) brengen nog snel een voorraad potten -> OEF, gered ! Merciekes!

Eindelijk 18:00 = einde, moe maar voldaan en blij dat grootste gedeelte van de soep verkocht is. Overschot gaat de vriezer in voor plan C (zie later : 28/12). Beetje spijtig dat ik mijn stand niet kon verlaten om de collega standhouders gaan te bezoeken en ook te steunen in hun acties… volgende keer personeel inhuren 😉


Een gedachte over “Wereldmarkt van GROS Landen in domein ’t Park

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.