Voorstelling PROTOS actie op Raad van Bestuur : iedereen enthousiast !

Kathleen (De Schepper, Afdelingshoofd Communicatie ) en Karlien (Premereur, Teammanager Communicatie) stellen voor dat ik op vrijdag 26 oktober naar Brussel kom en 5 minuten het PROTOS – Benin project kom toelichten op de raad van bestuur. Maar niet verplicht hé, anders zal onze directeur-generaal Hans Goossens dit wel even doen…

Aanvankelijk toch een beetje twijfel, maar na een tijdje nadenken zie ik het eerder als een opportuniteit om mijn verhaal een beetje uit de doeken te doen en mijn motivatie en plannen uit te leggen. Ik pak een dag “telewerk” op de afdeling communicatie (tussen al de vrouwen 😉 Als dat straks maar goed komt met de zenuwen …

Vandaag een dagje telewerk in Brussel op de afdeling van de collega’s van communicatie. Kathleen / Karlien en Raissa (Verstrynge, Deskundige Communicatie-Conversation Manager) een nog een paar collega’s zitten in de buurt. Ik neem plaats op de stoel van Marijke (De Vis, Teammanager Communicatie). Mooie ordelijke bureaus, leuk om er eens te telewerken, al moet ik zeggen dat het even wennen is aan de omgevingsgeluiden van een landschapsbureau. Team Sharepoint zit een blok verder, maar ik kan bijna elk woord van elk telefoongesprek meevolgen…OK, ik had beter oortjes meegebracht…..schijnt dat dit went….of niet 😉

Ik krijg van Karlien ook ineens een pak gedrukte flyers mee. Great ! Deze zien er al veel beter uit dan de vorige versie! Bedankt.

Dan is het zover, na een tijdje wachten in het zaaltje naast de raadzaal komt de voorzitster van de RVB, Mevr. Mieke Van Hootegem, mij roepen. Ze stelt me direct op mijn gemak, … oef.

Natuurlijk ook ineens van de gelegenheid gebruik maken voor een warme oproep voor een donatie, klein of (liefst) groot. Alles is welkom om ervoor te zorgen dat mensen in Benin meer toegang krijgen tot drinkwater. Wij hier in West-Europa zijn wat dat betreft redelijk verwend : ondanks de aanhoudende hitte en droogte deze zomer is er toch nergens een situatie geweest dat iemand ’s morgens de kraan open draaide en dat er geen druppel uit kwam, niet? Wel, in Benin is dit toch even anders. Daar is het de taak van vrouwen en kinderen om soms dagelijks met bidons van 10 liter of meer tot 8 km te sleuren om te voorzien in de behoefte aan water. Dan mogen wij zeker niet klagen ! 

OK, ambassadeur opdracht volbracht (of toch al voor een stukje).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.